Medlemsblad nr 3 2011

Missa inte årets Palestina-Israel seminarium på Sjövik 4-6 juni

FRED OCH MOTSTÅND är temat för årets Sjöviksseminarium.

Till Sjövik kommer en rad intressanta talare: Mazin Qumsiyeh, som nyligen kom ut med boken ”Popular Resistance in Palestine”, Hind Awwad från palestinska BDS-rörelsen, journalisten David Cronin som har skrivit boken ”Europé´s Alliance with Israel”, människorättsaktivisten Abdulkarim Sadi från Tulkarem, Kjell Jonasson som arbetar i Jerusalem för Kyrkornas Världsråd, riksdagsledamoten (mp) och Ship to Gaza-aktivisten Mehmet Kaplan m fl.

Filmaren Terje Carlsson berättar om och visar sin film Israel vs Israel. Bland 287 filmer på Mellanösterns största och bästa dokumentärfilmsfestival under påskhelgen, vann SVT-dokumentären “Israel vs Israel”. Utställningen Kvinnor-Vatten av Bitte Alling-Ode och Gunnel Oldenmark visas. Falu Fredskör medverkar en kväll.

För nionde året i rad inbjuder nio organisationer till ett Palestina-Israel seminarium på Sjöviks folkhögskola i Södra Dalarna. Missa inte detta tillfälle att diskutera viktiga frågor!

Vilken sorts motstånd krävs för fred i Palestina-Israel?

Hur kan vi stödja de palestinier och israeler som dagligen kämpar för att få ockupationen av palestinsk mark att upphöra och som vill uppnå en fred som är hållbar och rättvis?

Det behövs påtryckning på Israel för att få en förändring till stånd. Bojkott är en väg att gå, men hur utformas den på rätt sätt?

Den aktuella utvecklingen i Nordafrika och Mellanöstern påverkar situationen även i Palestina och Israel, vilket givetvis kommer in i samtalet på Sjöviksseminariet. Ship to Gaza är på gång med en ny aktion och seminariet kommer att få dagslägesrapport om den.

På Sjövik möts den som sedan länge är engagerad i en organisation med den som nyss börjat intressera sig för frågan. Föreläsningar, filmvisning, samtal i grupper, bokbord, workshop och utställningar är annat som finns att ta del av under de tre dagarna på Sjöviks folkhögskola.

Det är brådskande att anmäla sig för att vara säker på att få en plats!

FAKTA

Tid: Lördag 4/6 kl 14.00 – måndag 6/6 kl 15.30

Plats: Sjöviks folkhögskola ligger i Folkärna, Södra Dalarna, närmaste stad är Avesta. Med bil, se vägbeskrivning på www.sjovik.eu Tågstation är Avesta/Krylbo. Det tar 1,5 timme från

Stockholm. Hämtning vid stationen om man anmäler ankomsttid.

Pris: 800 kr/person (inkluderar konferens, alla måltider, logi i dubbelrum två nätter). Enkelrum 100 kr/natt extra, lakan 50:- extra. Utan logi 380 kr/person.

Anmälan: enklast genom inbetalning till Sjöviks folkhögskolas bankgiro 233-5875. Anmälan/frågor också till expeditionen 0226-67800 eller till seminarium.sjovik@folkbildning.net Info på www.sjovik.eu

Arrangörer: Sjöviks folkhögskola, Palestinagrupperna i Sverige, Kristna Fredsrörelsen, Judar för Israelisk–Palestinsk Fred, Palestinska föreningen Stockholm, Svenska Palestinakommittén, Broderskapsrörelsen, Studieförbundet Bilda och Södra Dalarnas FN-förening. Stöd av Folke Bernadotteakademin.

Detta medlemsblad behandlar enbart Mellanösternseminariet på Sjöviks folkhögskola. En sommaraktivitet som blivit tradition. Den som en gång deltagit i ett seminarium återvänder gärna år efter år.

Nästa utgåva av medlemsbladet kommer i sommar.

Vi ses i Sjövik!!!!!!

 

Bästa hälsningar,

Styrelsen MEDLEMSBLAD

This entry was posted in Medlemsblad. Bookmark the permalink.